Plaatselijk Belang Ankum

Agenda

Toer de Boer

LTO Fietstocht Toer de Boer

29 juni 2024

Elk jaar organiseren wij samen met LTO Noord afdeling Vechtdal een fietstocht langs (agrarische) bedrijven rondom Dalfsen. Een gezellige fietstocht waarbij van alles te beleven en te bekijken is.

Inschrijven kan op elk bedrijf van 10.00 -12.00 uur (met uitzondering van MC Dalfsen ‘De Vechtspeurders’)
Kosten € 5 p.p. (kinderen onder de 12 jaar gratis)

Deelnemende bedrijven met verschillende activiteiten:

  • MTS Uitslag Transport, Hoevendwarsweg 1
  • MTS Jonkman, Kreuleweg 3
  • Natuurboerderij ‘Lindehoeve’, Koesteeg 4
  • Camperplaats De Ruitenborgh, Ruitenborghweg 3a – met kinderactiviteiten
  • De Ruimte, + Foodtruck “Vechtdal Boert Bewust”, Vossersteeg 74
  • MC Dalfsen ‘De Vechtspeurders’, De Broekhuizen 5 – zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur geopend

Deelname is voor eigen risico.
Kinderen onder de 12 jaar begeleiding van een volwassene.
Bij twijfelachtig weer kunt u bellen met 06-29282205.

Het Volleybaltoernooi van Ankum 2.0

7 september 2024

Komen jullie zaterdag 7 september weer gezellig volleyballen met je buren, vrienden, familie of collega’s?

Meedoen met je team?

  • Een team bestaat uit minimaal 4 personen! (Je speelt met 4 personen in het veld). Bij voldoende deelname van de jeugd (t/m 15 jaar) is er een aparte jeugdpoule.
  • De inschrijfkosten zijn € 15 per team en moeten op de dag van het toernooi bij de inschrijftafels worden voldaan. Er kan gepind worden.
  • De deelnemende teams zijn verplicht een scheidsrechter + teller te leveren. Wedstrijdballen zijn aanwezig. Wil je zelf buiten de wedstrijd om, ook volleyballen? Neem dan zelf een bal mee.

Zin om mee te doen? Geef je dan snel op.

Om je op te geven, stuur je een mailtje voor 28 augustus 2024 naar plbelangankum@live.nl(teamnaam + namen en graag de gemiddelde leeftijd van de spelers vermelden)

Ook bij deze activiteiten denken we weer aan jong en oud. Er zijn heerlijke koude drankjes, bankjes, eten, muziek en een stormbaan aanwezig om de dag helemaal compleet te maken. Neem een setje extra droge kleren mee!

Graag tot dan!

Schiet- en sjoelavond PB Ankum

Schiet- en Sjoelavond

15 november 2024

Jaarlijks organiseert Plaatselijk Belang Ankum e.o. in november de jaarlijkse SCHIET- EN SJOELAVOND. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom bij “Het Roode Hert” aan de Hessenweg in Ankum.

Wij nodigen u van harte uit voor een avond gezelligheid tijdens de schiet- en sjoelavond! Deze vindt plaats op in november en start om 20.00 uur bij Het Roode Hert. Als u nog muntjes van PBA hebt liggen, neem ze mee want ze zijn te gebruiken bij de activiteiten. Ook voor de jeugd zijn er leuke activiteiten, laat u verrassen met het hele gezin. Graag tot dan!

Het wordt vast weer een ouderwets gezellige avond! U komt toch ook?

Toneelavond

Toneelavond

Maart 2025

Elk jaar organiseren wij rondom maart een vrolijke toneelavond in de zaal van Het Roode Hert. Afgelopen keer was dit op zaterdag 2 maart aanvang 20.00 uur met de voorstelling:

Bok Bok hoeveel horens?

Blijspel in drie bedrieven

Het “Dikke peerd”is een olderwets dorpscafe dat op geheel eig'n en markante wieze wordt uutébaat deur de Rieksiesjongs. Dit ben't de breurs Derk en Hilbert en heur zuster Hendrieka Schenk, alledrei vrijgezel. In de oog'n van de voortvarende burgemeester Van Bokhoven mut zowel het cafe als hun eigenoar'n plaats maak'n veur een moderne horecagelegenheid dat niet onderdut veur “zien” gemeentehuus. Hierveur spant hij op slinkse wieze diverse dorpsgenoot'n veur zien karregie en hij hoopt ok nog op hulp uut Den Haag. Gelukkig voor de cafeeigenaar'n ben't er ok nog cafe bezuukers die een stokkie veur wilt steek'n!!

Herhalingscursus BLS-AED

Herhalingscursus BLS / AED

Maart 2025

De herhalingscursus BLS / AED vinden 1x per jaar plaats.

Als u een basis of herhalingscursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren.

Herhalingscursus BLS-AED

Beginnerscursus BLS / AED

Maart 2025

De beginnerscursus BLS / AED wordt gehouden op in maart bij voldoende aanmeldingen. De kosten zijn € 35,- per persoon. Bent u al in het bezit van een certificaat dan bieden wij de herhalingscursus BLS - AED weer voor u aan. Als u via PBA de cursus heeft gevolgd dan heeft u hiervoor al een uitnodigingsmail van ons ontvangen. Beide avonden worden verzorgd door de reanimatiegroep (EHBO). Aanmelden voor deze avonden kan via Linda Holsappel ml.holsappel@ziggo.nl.

Als u een basis of herhalingscursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren.

Paasvuur

Paasvuur

1e paasdag 2025 19.30 uur (onder voorbehoud)

Wij organiseren elk jaar een paasvuur in Ankum. Een avond vol gezelligheid, warmte, mensen ontmoeten en goede gesprekken. Dit vindt plaats op 1e paasdag om 19.30 uur. Omdat er van alles kan gebeuren is deze avond altijd onder voorbehoud. Het Paasvuur wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Loonbedrijf Lindeboom.

Jaarvergadering

Ledenvergadering

voorjaar 2025 (onder voorbehoud)

Het bestuur van Plaatselijk Belang Ankum e.o. houdt haar algemene ledenvergadering altijd in het voorjaar. De avond start om 19.45uur in Hotel Restaurant "Het Roode Hert" in Ankum.

Open groene boekje 2024