Plaatselijk Belang Ankum

Agenda

Toneelavond

Toneelavond

2 Maart 2024

Elk jaar organiseren wij rondom maart een vrolijke toneelavond in de zaal van Het Roode Hert. Dit keer op zaterdag 2 maart aanvang 20.00 uur.

Bok Bok hoeveel horens?

Blijspel in drie bedrieven

Het “Dikke peerd”is een olderwets dorpscafe dat op geheel eig'n en markante wieze wordt uutébaat deur de Rieksiesjongs. Dit ben't de breurs Derk en Hilbert en heur zuster Hendrieka Schenk, alledrei vrijgezel. In de oog'n van de voortvarende burgemeester Van Bokhoven mut zowel het cafe als hun eigenoar'n plaats maak'n veur een moderne horecagelegenheid dat niet onderdut veur “zien” gemeentehuus. Hierveur spant hij op slinkse wieze diverse dorpsgenoot'n veur zien karregie en hij hoopt ok nog op hulp uut Den Haag. Gelukkig voor de cafeeigenaar'n ben't er ok nog cafe bezuukers die een stokkie veur wilt steek'n!!

Het belooft een hilarische avond te worden, dus reserveer snel uw kaarten. De kaarten kosten € 7,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar € 4,00) en kunt u telefonisch reserveren bij ‘Het Roode Hert’ (tel.nr. 0529-433043) of via e-mail aan ml.holsappel@ziggo.nl (Linda Holsappel – bestuurslid PBA)

Herhalingscursus BLS-AED

Herhalingscursus BLS / AED

6 Maart 2024

De herhalingscursus BLS / AED vinden 1x per jaar plaats.

Als u een basis of herhalingscursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren.

Herhalingscursus BLS-AED

Beginnerscursus BLS / AED

Maart 2024

De beginnerscursus BLS / AED wordt gehouden op in maart bij voldoende aanmeldingen. De kosten zijn € 35,- per persoon. Bent u al in het bezit van een certificaat dan bieden wij de herhalingscursus BLS - AED weer voor u aan. Als u via PBA de cursus heeft gevolgd dan heeft u hiervoor al een uitnodigingsmail van ons ontvangen. Beide avonden worden verzorgd door de reanimatiegroep (EHBO). Aanmelden voor deze avonden kan via Linda Holsappel ml.holsappel@ziggo.nl.

Als u een basis of herhalingscursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren.

Paasvuur

Paasvuur

31 maart 2024 19.30 uur (onder voorbehoud)

Brengdagen: 29 en 30 maart 2023 (onder voorbehoud)

Wij zijn weer van plan om een paasvuur in Ankum te organiseren. Een avond vol gezelligheid, warmte, mensen ontmoeten en goede gesprekken. Dit jaar zal dat zijn op zondagavond 31 maart. Om half 8 hopen wij het paasvuur aan te steken. Iedereen is van harte welkom! Het Paasvuur wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Loonbedrijf Lindeboom.

Maar geen paasvuur zonder snoeihout en takken natuurlijk! De brengdagen voor takken en snoeihout zijn:

 • Vrijdag 29 maart 2024 tussen 14.00 en 16.00 uur
 • Zaterdag 30 maart 2024 tussen 10.00 en 14.00 uur
 • Locatie: Cubbinghesteeg (net als voorgaande jaren, tussen de Hessenweg en Vossersteeg)

  Bovenstaande data en tijden zijn onder voorbehoud. Het kan zijn dat het weer tegenzit en we moeten besluiten dat het niet door kan gaan. Houd tzt onze facebookpagina en/of de mail in de gaten.

  LET OP! Het paasvuur moet aan bepaalde eisen voldoen. Dat maakt dat ander materiaal en/of boomwortels worden geweigerd. En vol=vol, het paasvuur mag maar een beperkte inhoud hebben.

  Het inleveren van takken en snoeihout is gratis. Wel vragen we een bijdrage voor het goede doel. Dit jaar hebben we gekozen voor een mooi Dalfser initiatief: Kindertas Dalfsen. Zij willen er voor zorgen dat elk kind in Dalfsen een fijn Sinterklaasfeest kan vieren met cadeautjes en lekkers.

  Meer informatie Kindertas Dalfsen

Jaarvergadering

Ledenvergadering

mei 2024

Om 19.45 uur bent u van harte welkom in Het Roode Hert voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Open groene boekje 2023
Toer de Boer

LTO Fietstocht Toer de Boer

29 juni 2024

Elk jaar organiseren wij samen met LTO Noord afdeling Vechtdal een fietstocht langs (agrarische) bedrijven rondom Dalfsen. Een gezellige fietstocht waarbij van alles te beleven en te bekijken is.

Volleybaltoernooi + Funpark

2024

Schiet- en sjoelavond PB Ankum

Schiet- en Sjoelavond

15 november 2024

Jaarlijks organiseert Plaatselijk Belang Ankum e.o. in november de jaarlijkse SCHIET- EN SJOELAVOND. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom bij “Het Roode Hert” aan de Hessenweg in Ankum.

Wij nodigen u van harte uit voor een avond gezelligheid tijdens de schiet- en sjoelavond! Deze vindt plaats op in november en start om 20.00 uur bij Het Roode Hert. Als u nog muntjes van PBA hebt liggen, neem ze mee want ze zijn te gebruiken bij de activiteiten. Ook voor de jeugd zijn er leuke activiteiten, laat u verrassen met het hele gezin. Graag tot dan!

Het wordt vast weer een ouderwets gezellige avond! U komt toch ook?